Årets BliMEd bilde 2018

Presentasjon av kunstneren

Jeg heter Ellen, jeg er 30 år og bosatt i Oslo. Jeg har hatt ME i 10 år. Kunsten har spilt en stor rolle hele livet mitt, men har fått mye større betydning etter jeg ble syk. Det gir hverdagen mening og mye mestringsfølelse. Favorittmediene mine er akvarell, gouache og blekk!

Jeg har siden tidlig 2014 stilt ut i gallerier, hovedsaklig i USA, men også i Portugal og England. Jeg var også med og startet et internasjonalt kunstnerkollektiv, Copycat Violence, i 2014. Nå om dagen er fokuset mitt på online salg og plattformer som instagram og patreon.
Hvis du vil se mer av arbeidet mitt, er instagram et bra sted: @ellenwilbergart. Jeg har også en nettside, som du finner her: www.ellenwilberg.net

Litt om prosessen

Det var veldig gøy, men også skummelt, å bli spurt om å lage dette bildet. Men jeg tenkte at uansett hvordan det går, så blir det gøy. Jeg hadde også veldig god tid, noe jeg er fan av. Siden temaet var håp, begynte jeg med å google etter symboler for håp. Det er utrolig mye å finne under det temaet, og dette var de jeg endte opp med.

Den første skissen

Litt om symbolikken som er brukt i bildet:

Svaler – Et symbol historisk sett brukt av sjømenn. Å se en svale betydde at reisen var snart over.

Anemoner – Kjærlighet, hell, og slutten på kalde, mørke dager.

Grønn – Denne fargen er forbundet med blant annet liv, fornyelse og energi.

Blå – Blått betyr blant annet tro, helse og helbredelse.

Gult – Gult er forbundet med lykke og energi.

Rosa – Denne fargen står for håp, empati og forståelse.

I tillegg la jeg til noen av mine egne symboler. Svalen er forankret med “røtter”, men er i ferd med å komme seg løs. De svevende blomsterbladene symboliserer frihet.