Boken «Aktivitetsavpassing – For en bedre hverdag med ME»

Forside av boken

Denne boken er skrevet av Ingebjørg Midsem Dahl.

 Hun har selv hatt ME i mange år og har samlet inn erfaringer fra andre både i Norge og internasjonalt.

Boken har et svært praktisk preg og er ment å gi konkrete råd, teknikker og strategier for å mestre aktivitetsavpassing, energiøkonomisering og å forstå deg selv/signalene kroppen din prøver å gi.

Boken er delt opp i kapitler som er ment å lese i valgfri rekkefølge. Kapittel 17 handler f.eks om skole og studier og er ikke relevant for alle. Det er skrevet med stor skrift, den er lettlest og det er mange avsnitt hvor Med pasienter forteller om sin erfaring.

Anbefaler alle å lese denne. Den finnes som lydbok på NLB, men ville hatt den fysisk fremfor meg i tillegg for å ha tilgang til kopiorginaler, se nyttige grafer, se nyttige lister bak i boka osv. NLB er forresten Norsk Lyd- og blindeskriftbibliotek. Her har folk som av ulike grunner sliter med å lese, rett på gratis tilgang til lydbøker. Bare å søke! Når du får bruker er det appen «Lydhør» du skal bruke.

Deler et lite utdrag fra kapittel 2 om energiøkonomisering: 

Oppsummering av kapittel 2

Bakerst i boken er det mange nyttige kopiorginaler og lignende. Til kapittel to er det ca 10 sider med punktvis konkrete ideer til energiøkonomisering. Legger ved innledningen til punktene her:

Tips til energiøkonomisering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.