BliMEd-bildet 2019

Vi søker etter noen som kan lage årets bilde, og som er villig til å donere det til inntekt for ME-forskning. Bildet skal kun brukes i denne sammenheng, og kan ikke gjøres tilgjengelig utenom gitt salgsperiode. Kunstneren vil selvfølgelig få heder og ære, og det er ønskelig at kunstneren også vil skrive et innlegg om tankene bak bildet og prosessen underveis.
Du trenger ikke være profesjonell kunstner for å delta.

Årets tema er STYRKE

I 2017 fikk vi resultatet av Rituximabstudien. Et forskningsstudie som de fleste av oss hadde klokketro på, og som gjorde det ble lettere å holde ut de årene studien pågikk, fordi vi hadde et håp om at det lå en kur for oss i enden. 
Beskjeden om at studiet var negativt var knusende. Intet mindre.
Og håpet fikk seg en skikkelig knekk.

Derfor falt valget på fjorårets tema på “håp”. Fordi det ble ekstra viktig å finne det igjen. Og holde fast ved at det skjer utrolig mye bra på forskningsfronten rundt om i verden. Ting skjer!

Men vi skal være så ærlig å si at på tampen av året som gikk, så har det vært en prøvelse å holde motet oppe. Vi har vært vitne til en massiv lobbyvirksomhet fra en pasientforening med friske pasienter, som aktivt har gått inn for å fremme en alternativ behandling og den psykosomatiske tilnærmingen. Og da det i tillegg ble kjent at regjeringen hadde fjernet ALL støtte til ME-forskning i statsbudsjettet var det som om lyset slokket. (De gikk heldigvis tilbake på det, og har gitt oss en liten slant. Langt fra nok, men i hvertfall mer enn ingenting.)

Men vi holder ut.
Vi fortsetter å kjempe!
Enten kampen består i å trekke pusten, eller jobbe for å synliggjøre ME saken. Vi gir oss ikke.

Derfor ble valget på tema for 2019 ganske lett.
Styrke. Eller strength om du vil.
Vi har lyst til å hedre alle de som holder ut, for det finnes pokker ta meg ikke sterkere personer enn de som ligger fanget i en kropp som piner deg gjennom et eviglangt dødsleie.
Uten å få behandling. Eller blir møtt med verdighet og respekt.

Det krever styrke å holde ut med en sykdom som frarøver deg store deler av livet, som holder deg fanget og som straffer deg uansett hva du gjør.
Det krever styrke å måtte forsvare seg til folk som mener mye om sykdommen din, uten å ha kunnskap om den.
Det krever styrke å være syk og ikke få hjelp fra de som skal hjelpe. Fordi de ikke tror på sykdommen din.

Det krever styrke av pårørende som blir overlatt med ansvaret helseapparatet skal ha. Som blir mistenkeliggjort for å sykeliggjøre barnet sitt, og i verste fall meldt til barnevernet.
Det krever styrke å være vitne til at den du er glad i er så syk.

Og det krever styrke av forskerne som står i det, som ønsker å hjelpe, til tross for at de blir motarbeidet, hetset og fratatt støtte.

Det krever styrke av alle de som står i dette miljøet.
Og styrke har vi.

Ble du inspirert?

Har du lyst til å lage årets BliMEd-bilde som skal symbolisere styrke?
Det kan være et maleri, tegning, fotografi, collage, digital tegning osv.

Vi ønsker at du sender oss noen eksempler på hva du har gjort tidligere(gjerne link til en Instagramkonto eller andre nettsteder du deler arbeidet ditt), samt noen ideer/skisser på hva du ser for deg med dette bildet.

Send oss en melding om du har spørsmål, enten på:
Mail: blimed.snap@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/blimedsnap

Vi i bli_med forbeholder oss retten til å velge ut det bidraget vi føler treffer best.
Frist for innsending er 15.mars.

I år ønsker vi å ha bildet i salg allerede i mai, i forbindelse med den internasjonale ME-dagen, så tidsfristen for innsending av bidrag blir dessverre litt kort i år.